The following languages are provided by Google Translate. Please select your language and close this window.

EH CONNECTOR – DET ÄR VI!

MED DET LILLA FÖRETAGETS STORA FÖRDELAR

Kontakter och elkabelsatser för motorfordon samt alla sorters kundanpassade kablage är kontentan av EH Connectors verksamhet. Vi finns med i alla led från utveckling, konstruktion, egentillverkning och testning till produktion av färdig produkt.

Med 70 år i branschen hittar vi flexibla kvalitetslösningar med fokus på bästa möjliga service. EH Connector utgår noggrant från dina behov och vill skapa trygghet i leveransen. Vi eftersträvar en professionell och unik lösning just för dig.

Du hittar oss i småländska Hillerstorp där vi håller till i vår moderna produktionsanläggning. EH Connector i Hillerstorp har ca 40 anställda, på vårt estländska dotterbolag (EH Connector OÜ) är vi runt 20 anställda, där varje enskild individ bidrar med sin specifika kompetens. I vårt testcenter säkerställer vi att alla våra produkter uppfyller utställda krav. Allt detta gör det möjligt för oss att agera helhetsleverantör.

Vi använder oss flitigt av ”det lilla företagets stora fördelar” med korta beslutsvägar, effektivitet, entreprenörsanda, bred kompetens, flexibilitet och enkelhet.

Vi är stolta över vår kompetenta personal med specialistkunskaper inom alla våra områden. Därför kan du alltid vända dig till oss för rådgivning och support – simply connect!

ALLT BÖRJADE MED BRÖDERNA SVENSSON

EH Connector kan det här med elektriska kopplingar mellan fordon och har full koll på kundanpassade kablage. Men hur kommer det sig att vi står här än idag och med stolthet fortfarande kan utveckla och erbjuda våra produkter? Vi tar det från början...

1946
Allt börjar med bröderna Svensson. Einar och Hans startar företaget Metallfabriken EH AB. Den första tillverkningen består av nipplar i mässing för importbilar som saknar värme i kupén.

1958
Vi startar vår tillverkning av anslutningskontakter till motorvärmare.

1960
Av en tillfällighet börjar släpvagnskontakter till bilar att tillverkas. Detta på grund av att ett företag i Hillerstorp som bröderna Svensson handlar med berättar om sin lyckade försäljning av släpvagnskontakter. Samtalet får Einar och Hans att starta sin tillverkning som ganska snart visar sig vara en lyckad satsning.

1970
Allt eftersom kundernas efterfrågan förändras börjar produkterna att utvecklas och produktionen breddas till ett utökat produktsortiment.

1973
Exportmarknaden öppnar sig för Metallfabriken EH AB och vår allra första exportkund finns kvar hos oss än idag.

1992
Vi påbörjar arbetet riktat mot OEM-kunder.

1996
Håkan, Bo, Ulf och Pär – andra generationen Svensson tar över företaget. Alla är sedan många år väl insatta i arbetet och driver med stolthet verksamheten vidare. Metallfabriken EH AB byter namn till nuvarande EH Connector AB.

2000
EH Connector blir kvalitetscertifierade enligt ISO9001 och intensifierar arbetet med att ständigt förbättra vår kvalitet och service i leveransen.

2003
Vi kan nu själva stå för konstruktion av kontaktdon.

2004
Efterfrågan av kundanpassade kablage gör att vi vidareutvecklar och breddar vårt branschkunnande inom kabelhantering.

2007
Dotterbolaget i Estland EH Connector OÜ startas och påbörjar sin verksamhet.

2011
Vi miljöcertifieras enligt ISO14001 och fortsätter vårt framgångsrika miljöarbete för att ständigt leva upp till utställda miljökrav.

2012
Vi certifieras enligt ISO/TS 16949 för att ytterligare stärka oss i kraven som fordonstillverkarna har på sina leverantörer. Vi miljöcertifieras också enligt ISO 14001 och fortsätter vårt framgångsrika miljöarbete för att ständigt leva upp till utställda miljökrav.

2016
Genom ett noga utvecklat testcenter kan vi själva utföra tester av våra produkter för att säkerställa att de följer utställda krav.

2017
Vi arbetar aktivt med att utveckla vårt produktsortiment och vill ständigt förbättra vårt kvalitets- och miljöarbete. Vi vill varsamt bevara alla goda kundrelationer vi skapat genom åren och öppnar med glädje dörren för nya. Vi krånglar inte till det – simply connect! 

2018
Vi fortsätter att utveckla vårt kvalitetssystem och övergår från ISO/TS 16949 till nya IATF 16949.

2019
I vårt fortsatta arbete med att ständigt förbättra vår kvalité och vår verksamhet har vi under 2019 certifierat vårt dotterbolag EH Connector OÜ i Estland enligt ISO 9001 och ISO 14001.